Záchranáři opět v akci.

25.11.2009 22:05

 

 Naši záchranáři opět v akci.

Záchranáři RR již po druhé předváděli své dovednosti na akci "Preventivní vlak", kde učili veřejnost základům poskytování první pomoci. Přečtěte se článek v denním tisku a reakci paní učitelky základní školy. 

Článek v novinách.

 Dopis paní učitelky:

Preventivní  vlak v Chebu

Preventivním vlakem je nazýván projekt Českých drah, díky němuž jsme se přiučili mnoho nového z oblasti bezpečnosti poblíž kolejiště a za který jsme jeho poradatelům velmi vděčni.

I naše třída měla 15. 10. 2009 možnost zúčastnit se netradiční prohlídky. Vyzkoušeli jsme si poskytnutí první pomoci ve velmi reálné situaci, avšak i mnoho dalšího. Určité okamžiky nám pomohly ověřit si své vědomosti a zvednout sebevědomí překonáním náročné situace.

Rozhodně stojí za to zmínit velmi dobře odvedenou práci zaměstnanců drah společně s policií a profesionálně vyškolenými záchranári.

Projekt nám dal spousty nového. Hlavně mnoho rad, jimiž se budeme řídit v živote.

Děkujeme za výborný nápad takto informovat mládež. Pri odchodu jsme se cítili o mnoho chytřejší, či dokonce schopnější nežli předtím. Jsme rádi za čas, jenž dráhy strávili přípravou tohoto projektu. Návštěva vlaku se pro nás stala víc, než jen zpestřením výuky. Moc se nám líbila a já věrím, že díky preventivnímu vlaku zůstanou ušetřeny zbytečně ztracené životy.

 Hanka Vondrášková
3. ZŠ Cheb, 9.B

 

Zpět