Setkání ve Wroclavi

27.03.2006 12:00

 11. března jsme se účastnili konference Royal Rangers v Polsku. Diskutovali jsme zde s Jukkou Piranienem z Finska, který je předsedou RR Europe o možnostech spolupráce a rozvoji RR v Evropě. Nejvíce nás zajímala situace kolem nové literatury, která se připravuje pro RR Internacional.

Dostali jsme příslib, že první verze nové literatury pro děti a vedoucí by měla být k dispozici již v květnu. Ukázku vám ukážeme již na jarní konferenci v Brně. Bude to jistě ještě hodně práce, ale doufáme, že to přinese v naši práci nové možnosti a především velikou pomoc pro naše vedoucí.
Někteří vedoucí z Polských PH se velmi zajímali o naší práci a projevili zájem se zúčastnit některých naších akcí. Začíná tak zřejmě nová mezinárodní spolupráce. První společná akce je česko-polsko-slovenský NVT pro juniory koncem srpna. Dále zřejmě na některých našich letních táborech budeme mít polské skupiny, keré by k nám rády přijely na zkušenou. Na oplátku Poláci mají také zajímavé projekty, ze kterých bychom mohli mít v budoucnu užitek. Jsme proto rádi, že jsme mohli ve Wroclavi navázat nové kontakty, které vypadají velice slibně.


 

Zpět