ROYALfest 2009

16.12.2009 13:57

 V sobotu 12.12.2009 se ve Vsetíně v D-klubu, uskutečnila akce ROYALfest s podtitulem – „tóny pro Krista“. Ústředním mottem celé akce bylo to, že chceme být s Bohem a spolu.

S nápadem takovou akci uspořádat přišli naši junioři po té, co jsme na letošních táborech prožívali úžasné věci při společných chválách a modlitbách.

Začínali jsme ve 13 hod., kdy se rozjeli nakonec 4 z celkových 6 avizovaných workshopů.

Ve výtvarném se vyráběli tzv. kofoláci – figurky z klubíček provázku a vlny. Kytaristi se sehrávali, zkoušeli nové fígle, aby na hlavním programu něco z toho předvedli. Škoda, že na workshop zpěvu se přihlásilo málo lidí, ale i přesto závěrečné vystoupení bylo úžasné a všem se výsledek hodně líbil. No a nakonec divadelní workshop předvedl aktuální scénku ze života přední hlídky J. Z toho jste asi pochopili, že ve workshopech si účastníci mohli něco vyzkoušet a naučit se a pak část z toho předvedli v rámci hlavního programu.

Hlavní program probíhal od 16 do 22 hod. a mohli jste zde zažít Kuře a Koalu aneb naše moderátorské duo, baviče Peťu, který vyprávěl vtipy, Uslintaný mikrofon – hiphopové duo, prezentace 3.přední hlídky a klubu pro mládež Most, divadelní soubor Cvak, nový rozměr chval…Ale hlavně jste mohli s námi chválit Boha pod vedením kapel Kukuband a 107.

V průběhu večera jsme se modlili za naše potřeby, jeden za druhého a slovo z Bible o tom, že máme být světlem pro lidi okolo nás, nám přinesl náš národní Petr Walach.

Dle registrace se akce průběžně zůčastnilo okolo 80 účastníků z 5 předních hlídek, klubu Most a několik přátel. Myslím, že jsme mohli prožít dobré chvíle.

 

Zde ještě reakce několika účastníků :

 Eva

Royalfest byla skvělá příležitost k setkání s přáteli a především Bohem. Byl tam naprosto hmatatelně přítomný a dotýkal se snad každého člověka, s každým jsem na toto téma mluvila. Jeho blízkost měla i méně příjemné účinky a to ukázání některých špatných věcí, v mém životě. Ale jsem vděčná za všechno, co jsme tam mohli prožít. Krásné písničky, vtipné scénky a moderátoři, oslovující kázání, upovídaná čajovna, ospalé ráno.... všechno to do sebe hezky zapadalo a utvořilo báječnou vzpomínku. Doufám, že příští rok do toho zase tu energii dáme a uděláme další ročník. Stálo to za to.

 Esťa

Royal fest-tóny pro Krista..akce, na kterou jsme se dlouho připravovali a těšili, a která překonala všechna naše očekávání!! Myslím si že na ni nikdo z účastněných jen tak lehce nezapomene! Netušili jsme  jak se Royalfest vydaří a jak dopadne, ale podle mě nadchl všechny,  kdo si udělali čas a přijeli. Worhshopy byly luxusní, na kterých sme se naučili něco nového-kytarový workshop předvedl své kytarové umění a zazpívali nám jednu chválu, která se jim opravdu povedla! Na výtvarném workshopu se vyráběli Kofoláčci, a divadelní workshop nám předvedl tu "nejhorší tragédii v dějinách Royalu- Royal bez Pecy"... ve které všichni projevili svůj herecký talent a kde Peca (hvězdné obsazení Vojta) odjel sjíždět řeky na severní pól  a místo něj přišel nový vedoucí  Pepa Krtek (hvězdné obsazení Evička) se svou "úžasnou lopatkou".  Hvězdná moderátorská dvojice Koala-Kuře nás provedla celým Royal Festem a Uslintaný mikrofon předvedl své hiphopové nadání. xD Taky kázání Petra Walacha bylo úžasné, a mnoha lidí se dotklo. Společnými chvalami, které si fšeci užili podle svého..jinak řečeno na 220%..nás provedli skupiny Kukuband a 107. Sqele připraveného RoalFestu se účastnilo cca 80lidí, jak z naší 3.přední hlídky tak hlídky ze Zlína, Hodslavic, Oldřichovic a Brna,tak i pár členů Mostu ;-) P.S. Chceme další Royal Fest… aby i ti kteří tam tentokrát nebyli mohli přijít.....       Chvála Pánu za takhle sqele vydařenou akci.

Zpět