Podzimní konference velitelů RR

20.11.2005 12:00

 O víkendu 11.-13.11.2005 přijelo 53 velitelů RR na podzimní konferenci. Slyšeli jsme zajímavé zprávy o tom, co se děje v PH Praha, Uherský Brod, Kraslicích a jak se povedlo XED. Filmem z této extrémní akce jsme některým asi způsobili trochu šok, za což se omlouvám. Také mile překvapili muzikanti z Hodslavic.
Přinesla konference očekávané výsledky?

Myslím, že ano.
Přijali jsme předběžný souhlas k podpisu smlouvy o vstupu do RR Europe a tímto i do RR Internacional. Před konečným rozhodnutím ale ještě proběhne diskuse na základě očekávaných dokumentů a konkrétního znění dohody.
Využili jsme, již tradičně perfektních služeb střediska Karmel ve Smilovicích, což přispělo ke zdárnému průběhu konference. Přestávku v jednání jsme využili k protáhnutí kostí na lanových aktivitách, kde se někteří i přes celkem chladné počasí docela bavili.
Naši pokladníci udělali významný krok kupředu v přechodu na podvojné účetnictví. Vznikla první verze podrobného manuálu jak vést účetnictví pomocí programu MoneyS3 a v současné době se intenzívně pracuje na upřesnění jednotné předkontace. Do konce roku bude PH, které si zakoupili licenci Money rozeslána nová aktualizace včetně manuálu a předkontace. Díky patří Přemkovi, Ivě a Monice.
V oblasti literatury RR jsme konečně rozjeli projekt, který řídí Karel H. Podle schválené koncepce začal tým spolupracovníků pracovat na konkrétních tématech. Očekávám, že tento projekt přinece výrazné zkvalitnění naší práce a hlavně bude velikou pomocí pro všechny vedoucí. Brzy vznikne na našem webu nová kapitola, kde vás o tomto projektu budeme podrobně informovat.
Mariánky také přišly se zajímavým projektem vzdělávacího střediska. Nabízí mezi jinými - Akční víkend pro vedoucí, školení zdravotníků - a další.
Pražská PH nabízí volnou kapacitu tábořiště pro 50 osob s kompletním vybavením podle standartu RR. Další možnosti pro příští rok jsou také na Jiříně a Kosím potoce, našich stabilních táborových základnách.
Přijali jsme také zajímavé informace o dalším ročníku Ringoturnaje. Bude nedaleko Jihlavy v prostorách slušně vybavené základny, kde očekáváme nejméně 350 účastníků.
Pro přípravu NVT 2006 hledáme ještě pár dobrovolníků pro vytvoření lektorského týmu. Neváhejte se co nejdříve přihlásit.
Podzimní konference byla jistě přínosem a pro všechny povzbuzením k další práci. Přesto, že jsme ztratili PH v Českých Budějovicích a v některých dalších městech práce stagnuje, můžeme říci, že celkově rosteme a to je dobře. Novou práci jsme rozjeli třeba v Ostrově u Macochy, nové možnosti se otevírají v Kraslicích, Karviné, Rumburku a Kolíně.


 

Zpět