Podzimní konference velitelů 5.12.2009

10.12.2009 16:41

Díky (již tradiční) mimořádné a exluzivní pohostinnosti  Brněnské hlídky můžeme konstatovat, že podzimní konference byla velmi zdařilou akci. I přes malou nehodu v kuchyni byl gulášek vynikajíci, tak Přemku, děkujeme.

Hlavním tématem byla "Ochrana a bezpečnost dětí v naší organizaci". Chtěli jsme nasměřovat myšlení vedoucích na oblasti, o kterých se moc nemluví jako je týrání, zneužíváni a omamné látky mezi dětmi. Přesto, že chřipka zlikvidovala naši hlavní přednášku, protože paní mluvčí Policie ČR zůstala s horečkou v posteli, jsme téma velmi podrobně probrali. Tomáš R. s Mariánek nás uvedl do podrobností a faktů a pak vedl workshopy skupinek, kde jsme heldali hrozby a pak možná opatření s cílem zajistit bezpečnost dětí, se kterými se ve sdružení setkáváme. Celé dopoledne bylo tedy velmi praktické a pracovní. Podle většiny to byl docela užitečně ztrávený čas. Výstupy z těchto workshopů budou co nejrychleji vyhodnoceny a zapracovány do nové literatury RR, konkrétně Manuálu péro vedoucí, kapitola 22., která věnuje tomuto tématu.

Odpoledne nás národní informoval o nové literatuře RR Internacional. Lanařil nás k tomu, abychom se nebáli začít novou literaturu a celý vzdělávací systém RRI používat. V současné době jsme se dostali již tak daleko, že většina materiálů je přeložena do češtiny a můžeme začít s testovacím provozem. Stále ale hledáme další překladatele a češtináře, kteří by byli ochotni pomoci s přípravou těchto hodnotných materiálů. Vytvořili jsme zabezpečené webové stránky, odkud si vedoucí, kteří dostanou od Národní rady přístup, mohou aktuální verze stahovat a používat. Národní všechny vyzýval ke spolupráci na tomto projektu.

Na závěr konference jsme ještě dostali informace o chystaných akcích v příštím roce. Novinkou je hlavně NVT pro juniory a Ringoturnaj s omezeným přístupem Juniorů a Oldů. Pro starší věkové skupiny doporučujeme XED, KristFest a další akce a Ringoturnaj zacílíme pro mladší věkové skupiny.

Jaká nálada na konferenci vládla napoví pár fotografii. Děkujeme Brňákům za vynikající servis.

 

 

Zpět