Oldřichovice na Hronu

23.06.2005 12:00

 Vyjeli jsme si o víkendu na Slovensko, kde jsme sjížděli Hron mezi Breznem a Bánskou Bystricí. Ideální počasí, dostatek vody a perfektní parta byly zárukou bezvadné víkendovky. Škoda jen, že někteří museli zůstat doma. Byla to fakt perfektní akce.
Více napoví fotogalerie.


Osvědčený kemp v Medzibrodu (slovensky Táborisko) s vlídným panem hospodským tvořil naši dvoudenní základnu. To, že tam můžeme kempovat úplně zadarmo a máme tam záchod , elektřinu, lavičky a ohniště s nachystaným dřevem je prostě luxus. S vděčností jsme se pak každý večer zastavili u domácího na kofolu. První den jsme zdolali trasu asi 23km, Brezno - Medzibrod, druhý dalších 20km Medzibrod - Bánská Bystrica.
I když většina účastníků byli absolutní nováčci, vedli si dobře. Podmínky byly fakt moc dobré. Mimořádně vysoký stav vody umožnil Hron v tomto úseku splout bez jakýchkoli problémů v dosti rychlém tempu. Drobné peřejky se tvořily pomalu v každé zatáčce. Druhý den, kdy se kluci naučili Pálavy ovládat si dokonce vymysleli novou hru, fotbalovou stříkanou, rozdělili se na dvě družstva a během plavby si hráli nalezeným míčem. Hra vrcholila v B.B. a tak domorodci měli celkem zajímavou podívanou.
Bylo to prostě super a příště jedeme na Dunajec. Tímto jsme doufám zahájili v ACO vodáckou tradici. Konečně.


 

Zpět