Naši záchranáři v akci.

02.09.2009 18:24

Se zájmem jsem si přečetl reportáž Zuzky o jejich záchraqnných akcích během letošních povodní. I tak se dá prožít víkend - posuďte sami:

  "... Nejvážnější situaci jsme zažili při monitoringu na horním toku Otavy na trase Sušice – Dlouhá Ves – Annín. Při přejíždění mostku nad Annínem jsme spatřili dvojici otevřených kanoí v rozbouřených peřejích. V jedné z nich bylo dítě. Obě kanoe nabírali vodu a bylo jasné, že se za chvíli potopí. Vyrazili jsme tedy po silnici podél řeky a hledali místo, kde by bylo možné vodáky vytáhnout. Přibližně po dvou stech metrech jsme zahlédli převrácenou loď a muže který ležel vedle ní. Pomohli jsme mu dostat se i s dítětem a lodí na břeh a začali jsme pátrat po druhé lodi. Tu jsme objevili u břehu asi o 50 metrů výš. Byli v ní dva muži. Prodrali jsme se k nim přes rozvodněný potok a hustý porost a zjistili jsme, že oba jsou dost pohmoždění a jeden má zraněnou nohu. Toho jsme vzali mezi sebe a napůl ho podpírali a napůl nesli k silnici. U auta jsme mu poskytli základní ošetření a odvezli jsme ho do Sušice na chirurgii.

   Podobných situací jsme během dne zažili více, například když rozvodněný jez strhl bokem do válce loď se dvěma nezkušenými vodačkami, kterým se nepodařilo včas zastavit. Nakonec jsme se odpoledne stáhli, protože voda začala klesat. ..." 

Celý článek najdete zde.

Zpět