Kukavůz 2005

26.04.2005 12:00

 Letos jsme se už podruhé vydali čistit okolí turistických cest...

Stejně jako minulý rok jsme se i letos rozhodli vyrazit na frekventovaná turistická místa a tato trochu vysbírat od odpadků. Vše se odehrálo v rámci větší akce, nazvané Beskydský Kukavůz, kterou pořádali třinečtí tomíci se Správou CHKO Beskydy a které se účastnili různé organizace, mimo jiné i my.
Vytipovali jsme si trasy, dohodli termíny a pak vyrazili vyzbrojeni igeliťáky a rukavicemi do akce. A že bylo co sbírat!!! Kromě "tradičních" PET lahví, papírů, igelitů, jsme objevili "poklady" jako šampusové a pivní láhve nebo kusy linolea. Nasbírali jsme celkem 11 menších a 6 větších igelitových pytlů a prošli asi 20 - 24 km turistických cest.
Byli jsme rozděleni na vsetínskou větev a valmezskou haluz a každá si to zorganizovala trošku jinak. Vsetínská větev měla své kukavozy - tzn. nosiče pytlů a satelity - sběrače, kteří poletovali kolem, sbírali a házeli odpadky. Valmezská haluz pro změnu disponovala tzv. kukacyklem ( skládačka upravená na převoz pytlů ) z dílny Radovana. Trasy jsme prošli, vysbírali a s dobrým pocitem se vrátili domů.
 

Zpět